Εκδηλώσεις

Γιορτή της Φάβας

Το νησί γιορτάζει το τοπικό, παραδοσιακό προϊόν του με μία εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου και προβλέπει γλέντι και δωρεάν φαγητό. Σε μια μεγάλη γιορτή που κρατάει ίσαμε το πρωί, οι παραγωγοί της Σχοινούσας προσφέρουν τη φάβα τους δωρεάν, για να τη γνωρίσουν και να την απολαύσουν οι επισκέπτες.

Γαϊδουριάδα

Καθιερωμένο να πραγματοποιείται κάθε πρώτο Σάββατο του Αυγούστου, η Γαϊδουριάδα είναι μια εκδήλωση αγώνων με τα γαϊδουράκια του νησιού, που αποτελούν είδος υπό προστασία. Το γεγονός, που προσφέρει θέαμα σε ντόπιους κι επισκέπτες, κλείνει πάντα με τη στέψη του νικητή και την απονομή βραβείων, μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς για μεγάλους και παιδιά.

Δεκαπενταύγουστος, Γιορτή της Παναγίας

Η Σχοινούσα είναι γνωστή για το διήμερο πανηγύρι της στις 15 Αυγούστου, καθώς γιορτάζει η εκκλησία του χωριού, η Παναγία, η Ακαθή. Αυτές τις μέρες, η προσέλευση από τα γύρω νησιά είναι μεγάλη, καθώς πολλοί επισκέπτες έρχονται για να διασκεδάσουν στα παραδοσιακά γλέντια στις 14 και στις 15 του μήνα, αλλά και για να παραστούν στη λειτουργία και στην πρωινή πανήγυρη της εκκλησίας.