Παραλίες

Γερολιμνιώνας

Στον πανέμορφο μεγάλο κόλπο του Γερολιμνίωνα θα βρείτε τη μικρή ομώνυμη παραλία με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά! Ο κόλπος, αν και βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, είναι κλειστός και καλά προστατευμένος από τους ανέμους. Έτσι, τα ήρεμα νερά του είναι ιδανικά για κολύμβηση και ο βυθός του προσφέρεται για παρατήρηση και ψαροντούφεκο.

Λιόλιου

Μικρή και ήσυχη παραλία, με χρυσή άμμο και καταπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά. Αν και βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, επηρεάζεται από τα μελτέμια. Στη παραλία υπάρχουν μερικά αρμυρίκια για σκιά, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχει ξενοδοχείο και ταβέρνα. Η παραλία βρίσκεται 2,7 χιλιόμετρα από τη Χώρα.

Πίσω Άμμος

Μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, με ψιλή, άσπρη άμμο και καταπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά. Η Ψιλή Άμμος είναι μικρή σε μήκος, αλλά μεγάλη σε πλάτος και σχετικά προστατευμένη από τους βοριάδες. Οι αμμόλοφοι στην αριστερή πλευρά της παραλίας προσθέτουν τη δική τους πινελιά εξωτισμού, ενώ τα αρμυρίκια προσφέρουν την πολύτιμη σκιά τους στους επισκέπτες.

Λιβάδι

Μεγάλη αμμουδιά με κρυστάλλινα νερά, από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στο νησί! Σε όλο της το μήκος υπάρχουν αρμυρίκια που προσφέρουν την πυκνή τους σκιά στους επισκέπτες, ενώ δεν επηρεάζεται από τα μελτέμια. Ο βυθός της προσφέρεται για παρατήρηση με μάσκα, ιδιαίτερα στις δύο άκρες της, όπου υπάρχουν βραχάκια μέσα και έξω από τη θάλασσα. Σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν ταβέρνες για φαΐ, ποτά και καφέ.